Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Când vor putea beneficia și bugetarii de tichete de masă

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul tichetelor de masă va fi implementat în sectorul privat din Republica Moldova, începând cu acest an. Bugetarii vor trebui însă să mai aștepte
Când vor putea beneficia și bugetarii de tichete de masă

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, dă asigurări că funcționarii publici vor beneficia de facilitățile acestui sistem în timpul apropiat.

„Sistemul tichetelor de masă funcționează de peste 50 de ani în Europa, în foarte multe state, în mare parte europene. Pe de o parte, are elementul social, pe de altă parte are elementul de protecție a cetățenilor din punct de vedere al unei alimentaţii bune și sănătoase. De asemenea, presupune creștere economică. Văzând toate avantajele unui astfel de sistem am ținut foarte să reușim să elaborăm legea, dar și să o promovăm în așa fel, încât din ianuarie 2018 deja să fie aplicabilă pentru sectorul privat și, în timpul apropiat, când vom avea posibilitatea din punct de vedere financiar, să acoperim și o parte din funcționarii publici sau să acoperim acele categorii de cetățeni care lucrează la stat, de exemplu asistenţii, profesorii şi medicii", a declarat Andrian Candu în cadrul unui interviu la un post privat de televiziune.

Potrivit legii care stă la baza sistemului tichetelor de masă, angajatorul poate oferi salariaților tichete de masă ca supliment la salariu, beneficiind în schimb de scutiri de impozite.

Tichetele vor fi oferite pentru fiecare zi lucrătoare și vor avea valoarea de 45 de lei. Acestea vor fi eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic și vor putea fi folosite doar pentru alimente, în cantine, restaurante și magazine care vor dori să facă parte din sistem.

Fluxul de știri
0