Descoperire uimitoare: băutura care încetinește procesul de îmbătrânire

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaНаучный сотрудник Института геохимии и аналитической химии им. В.И.Вернадского исследует под микроскопом осколки чебаркульского метеорита
Научный сотрудник Института геохимии и аналитической химии им. В.И.Вернадского исследует под микроскопом осколки чебаркульского метеорита - Sputnik Moldova
Abonare
Amatorii de vin au un motiv în plus să rămână fideli băuturii preferate. Cercetătorii din Marea Britanie afirmă că un consum rațional al vinului poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului.

CHIȘINĂU, 9 ian — Sputnik. Cercetătorii de la Universitatea Exeter, Marea Britanie, au descoperit o metodă senzațională de întinerire a celulelor. Un experiment îndelungat legat de efectul acțiunii substanțelor analoage resveratrolui a arătat că celulele inactive au început să se dividă din nou, iar telomerele lor au început să crească în volum.

Oameni - Sputnik Moldova
Societate
Există o boală mai gravă decât cancerul sau SIDA care amenință secolul XXI

Vestea bună constă în faptul că substanțele asemănătoare cu resveratrol, substanță-minune care are efecte anti-tumorale, antiinflamatorii și de reducere a nivelului zahărului în sânge, se conțin în alimentele consumate zilnic.

Totodată savanții au demonstrat că un consum în cantități moderate a vinului roșu, a ciocolatei negre, strugurilor de viță de vie și afine contribuie nu doar eliberarea organismului de toxine, dar și la protejarea creierului de îmbătrânire timpurie.

Cercetătorii au menționat că o astfel de metodă de combatere a procesului de îmbătrânire poate fi utilizată nu doar de persoanele în vârstă, dar și alte persoane care doresc să-și păstreze tonusul și să dispună de mai multă energie.

Efectul benefic al vinului explică și așa-numitul "paradox francez": francezii se află în topul oamenilor cu cel mai sănătos sistem cardio-vascular din lume, în ciuda consumului alimentelor cu un conținut mare de grăsimi. Anume resveratrolului se datorează faptul că femeile din Franța îmbătrânesc mai greu.

Fluxul de știri
0