Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Anul 2018 vine cu scumpiri. Ce prețuri vor crește

© Sputnik / Rodion ProcaViorel Gîrbu
Viorel Gîrbu - Sputnik Moldova
Abonare
Anul 2018 vine cu o serie de scumpiri. Dar cel mai mult se vor majora prețurile la produsele alimentare. Anunțul a fost făcut de economistul Viorel Gîrbu, în cadrul unei emisiuni realizate în studioul de radio Sputnik Moldova
Anul 2018 vine cu scumpiri. Prețurile căror produse va crește

 

Majorările se vor resimți în deosebi în prima jumătate a anului 2018, a declarat economistul Viorel Gîrbu în cadrul unei emisiuni realizate în studioul de radio Sputnik Moldova. Gîrbu estimează că și prețurile la produsele nealimentare vor crește, însă mai moderat.

„Prețurile la produsele nealimentare nu vor crește așa de mult. Bineînțeles dacă vor crește prețurile la combustibili sau resursele energetice, acest lucru se va răsfrânge și asupra prețurilor la celelalte produse", a declarat economistul.

Pe lângă faptul că inflația în Republica Moldova este destul de ridicată, lucru ce afectează direct creștea prețurilor, un alt motiv care se află la baza acestor scumpiri este și suma mare de bani transferații de peste hotare, de către conaționalii noștri care muncesc în străinătate, a mai spus Viorel Gîrbu.

Autor: Vasile Dosca

Fluxul de știri
0