Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De Crăciun, în Capitală: Schimb de focuri cu un mort doar pentru un scuipat

© Sputnik / Miroslav Rotari26-летие со дня основания специальной бригады «Фулжер»
26-летие со дня основания специальной бригады «Фулжер» - Sputnik Moldova
Abonare
De Crăciun, două găști s-au ciuruit reciproc, ca în filmele polițiste, de la balcon, doar pentru că unul a scuipat peste cei de jos.

CHIŞINĂU, 8 ian — Sputnik. În seara zilei de ieri, la ora 22:05, într-un apartament din sectorul Botanica al Capitalei, a fost depistat cadavrul unei persoane și o altă persoană rănită prin plagă cu armă de foc.

La fața locului s-a deplasat echipajul Biroului de Reacționări Operative, Grupul Operativ al IP Botanica și grupele specializate pe crime grave. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, conform semnelor componenței de infracțiune, în baza articolului 145, aliniatul 2 al Codului Penal.

În urma cercetărilor, au fost reținute câteva persoane. Poliția nu precizează câți oameni au fost reținuți, ci doar faptul că "persoanele au fost reținute în interpretarea articolului 166 Cod Procedură Penală".

Dacă vinovăția respectivelor va fi demonstrată, ei riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Potrivit unor surse neoficiale, crima a fost săvârșită în una unui schimb de focuri între două grupuri de petrecăreți.

Și anume. Un grup de prieteni s-au adunat să serbeze Crăciunul și ziua de naștere a unui dintre ei în tr-un apartament. După ceva timp, trei dintre ei au ieșit la balcon să fumeze. Unul a scuipat întâmplător peste alți petrecăreți, care tot au ieșit la balcon cinci etaje mai jos. Acest fapt a și provocat schimbul de focuri dintre cele două găști.

Poliția promite să revină cu detalii.

Fluxul de știri
0