Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezinformarea, Vladimir Putin şi Patriarhul Kirill

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaRussian President Vladimir Putin visits St. Nicholas Naval Cathedral in Kronstadt on Russian Navy Day. Left: Patriarch Kirill of Moscow and All Russia
Russian President Vladimir Putin visits St. Nicholas Naval Cathedral in Kronstadt on Russian Navy Day. Left: Patriarch Kirill of Moscow and All Russia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un cotidian românesc susţine că patriarhul Kirill îi îndeamnă pe oameni să îl voteze pe Vladimir Putin, dar declaraţiile date sunt altele!

BUCUREŞTI, 8 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Cotidianul „Adevărul" publică un articol manipulator în care susţine că Patriarhul Rusiei îndeamnă opinia publică să îl voteze pe Vladimir Putin.

Declaraţiile reproduse parţial de cotidianul românesc au fost făcute la postul naţional de televiziune din Rusia, în cadrul unui interviu acordat de Patriarhul Kirill jurnalistului Dmitri Kiselev. „Kirill (?! —n.r.) a folosit prilejul pentru a-i face lui Vladimir Putin campanie pentru alegerile prezidenţiale din martie", susţine jurnalista în „Adevărul".

© Photo : captură ecranArticol Adevărul, captură ecran
Articol Adevărul, captură ecran - Sputnik Moldova
Articol Adevărul, captură ecran

Este de-a dreptul jenant felul în care manipulează autoarea articolului. „Şi în tot timpul interviului, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse i-a îndemnat pe ruşi să voteze la alegerile prezidenţiale din luna martie, cu actualul preşedinte. Vladimir Putin candidează pentru un al patrulea mandat", scrie „Adevărul".

Este de la sine înţeles că acum ar trebui să urmeze declaraţia clară a Patriarhului Kirill, cu care jurnalista să îşi susţină afirmaţia. Aceasta reproduce o declaraţie a înaltei feţe bisericeşti, însă îndemnul la a-l vota pe Vladimir Putin lipseşte cu desăvârşire! Este de-a dreptul strigător la cer şi, prin aceasta, autoarea se descalifică grav.

Iată declaraţia Patriarhului Kirill, dată drept răspuns la întrebarea moderatorului privind atitudinea bisericii față de alegeri:

„I-aș îndemna pe toți, inclusiv pe ortodocși, să participe obligatoriu, în special la viitoarele alegeri prezidenţiale. Este foarte important".

Autoarea a citat exact declaraţia Patriarhului, unica din tot interviul care a vizat subiectul alegerilor, în care nu vedem nicio campanie sau îndemn de a-l vota pe actualul președinte al Rusiei.

© Photo : captură ecranArticol Adevărul, captură ecran
Articol Adevărul, captură ecran - Sputnik Moldova
Articol Adevărul, captură ecran

Argumentele aduse descalifică însăşi ideea de jurnalism şi reprezintă o ofensă la adresa liderilor statului rus.

Fluxul de știri
0