Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câţi moldoveni au venit acasă de sărbători

© SputnikПроверка автомобиля
Проверка автомобиля - Sputnik Moldova
Abonare
În ajunul Crăciunului, în punctele de trecere a frontierei a fost forfotă mare - zeci de mii de moldoveni s-au grăbit să întâmpine Crăciunul alături de cei dragi

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. Pe 6 ianuarie, în ajunul Sărbătorii Naşterii Domnului, în punctele de trecere a frontierei de sta a fost mare aglomeraţie. Aproape 60 de mii de persoane au traversat hotarul Republicii Moldova, potrivit Poliţiei de Frontieră.

„În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 59 828 traversări, dintre care un număr de 30 176 treceri pe sensul de intrare în R. Moldova, comparativ cu aceeași zi a anului trecut fluxul este în creștere cu 5,56%", precizează instituţia într-un comunicat.

Poliția de frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Unde a fost văzut şeful Poliţiei de Frontieră în noaptea de Revelion

Cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei au fost Leuşeni (11mii 176 de persoane) şi Aeroportul Chişinău (8 mii 043de persoane). Prin punctele Otaci şi Sculeni au fost înregistrate câte mai bine de şase mii de traversări persoane. A fost destul de aglomerat şi în punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați şi Criva (câte aproximativ patru mii de peroane), iar la Cahul — în jur de trei mii de persoane.

Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum ar fi indicată consultarea aplicației "TRAFIC ONLINE" de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.

Fluxul de știri
0