Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Când a fost cea mai geroasă noapte de Crăciun din ultimii 120 de ani

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaМороз
Мороз - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta vom avea în zilele de Crăciun o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă şi nu putem să nu ne amintim în context de gerul şi nămeţii din 6 şi 7 ianuarie 2017 - la Moscova, de exemplu, a fosrt doborât recordul ultimilor 120 de ani

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. În regiunea Moscova, noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2017 a fost extrem de geroasă, doborând recordul ultimilor 120 de ani, potrivit centrului de meteorologie „Fobs".

„Anume această noapte de Crăciun a fost cea mai geroasă din ultimii 120 de ani, deşi cea mai joasă temperatură (recordul absolut — red.) a fost înregistrată acum aproximativ 130 de ani, în 1881, când au fost —35 de grade", preciza sursa.

În unele regiuni ale oraşului Moscova, termometrele au indicat valori de până la —30 de grade, iar în regiune temperaturile au coborât până la —33,4 grade Celsius.

Meteorologii moldoveni prognozează în zilele de după Crăciun o răcire pronunţată a vremii, însă temperaturile nu vor fi comparabile nici pe departe cu cele din anul trecut.

Fluxul de știri
0