Comportamentul abuziv din partea rudelor creează premise pentru divorț. Opinia a fost exprimată de către psihoterapeutul Cezara Dilevschi, în cadrul unui interviu pentru radio Sputnik Moldova.
Dependența excesivă față de părinți este una dintre cauzele care declanșează conflictele într-un cuplu. Rudele consideră că au dreptul să se implice în viața tinerilor căsătoriți și să le indice cum să trăiască. Pe de altă parte, cuplul admite această imixtiune, deoarece nu este pregătit să facă față independent responsabilităților conjugale.
„Părinții nu sunt gata să accepte despărțirea de copii. Ei nu vor să accepte că a fost creată o nouă familie. Ca urmare, părinții le oferă sfaturi copiilor. Evident, acest comportament irită partenerul. De aceea eu le recomand tinerilor căsătoriți să trăiască separat și să fie independenți. Părinților le recomand să-şi lase copii să ia singuri deciziile importante, care vizează viața de cuplu. Când nimeni nu se implică în viața unei familii, toți sunt fericiți", a explicat pentru radio Sputnik Moldova psihoterapeutul Cezara Dilevschi.
De asemenea, consumul de alcool, violența și infidelitatea duc la distrugerea unei familii. În opinia psihoterapeutului Cezara Dilevschi, astfel de comportamente nu trebuie tolerate, deoarece dăunează sănătății mintale și bunăstării soților și copiilor.
Potrivit statisticilor, în Republica Moldova au fost înregistrate aproape 22 de mii de căsătorii, în 2016. În același timp, peste zece mii de cupluri au divorțat.
Autor: Maria Dimineț