Adriano Celentano a împlinit 80 de ani: Vezi cum arată artistul - VIDEO

© Sputnik / Юрченко / Accesați arhiva multimediaАдриано Челентано
Адриано Челентано - Sputnik Moldova
Abonare
Greu de imaginat, dar Adriano Celentano a împlinit astăzi 80, rămânând însă la fel de iubit şi apreciat în întreaga lume

CHIŞINĂU, 6 ian — Sputnik. Deşi pare greu de crezut, legendarul cântăreţ şi actor italian Adriano Celentano a atins sâmbătă, 6 ianuarie, venerabila vârstă de 80 de ani. Remarcabil este faptul că Cellentano rămâne şi astăzi în vogă şi continuă să cânte.

Un clip video distribuit pe pagina de facebook a cântăreţului dovedeşte că acesta se află într-o formă incredibilă şi este adorat de public.

Adriano Celantano s-a născut pe 6 ianuarie 1938 la Milano. Debutul în muzică şi l-a făcut în copilărie, la vârsta de 12 ani, fiind pasionat de rock'n'rol.

În 1956 a început să cânte cu prima sa trupă numită Rock Boys. În anul 1957, a participat împreună cu trupa la primul festival italian de rock and roll, cu melodia "Ciao ti diro".

Cu aceeaşi melodie a participat şi la festivalul de la San Remo, fără a câştiga însă. În acea perioadă, Celentano a colaborat şi cu alţi artişti, printre care cea mai de succes a fost colaborarea cu Mina.

Şi tot atunci începe cariera lui cinematografică. În 1959 apare în filmul "Il ragazzo del juke caserta", iar un an mai târziu — în filmul lui Federico Fellini "La Dolce Vita".

În 1961 participat la Festivalul de la Sanremo cu piesa "24.000 baci", împreună cu Tony Little şi s-a clasat pe locul doi, piesa s-a vândut în peste 1 milion de exemplare. În acelaşi an a întâlnit-o pe Claudia Mori, care îi va deveni soţie în 1964 şi cu care are trei copii. Sentimentele dintre cei doi au trecut cu bine testul timpului, ei fiind şi astăzi împreună.

Puţini ştiu însă că, în afară de muzică şi actorie, artistul mai are o mare pasiune. Astfel, prima sa meserie, pe care a învăţat-o încă în copilărie şi pe care nu a trădat-o niciodată, este cea de ceasornicar.

Fluxul de știri
0