Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Prima Casă II! Guvernul anunță un nou program de stat pentru tinerele familii

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul anunță un nou program de stat pentru tinerele familii care vor să-și cumpere o locuință
Prima Casă II! Guvernul anunță un nou program de stat pentru tinerele familii

Premierul Pavel Filip susține că programul „Prima Casă II" este un proiect prin intermediul căruia se vor oferi mai multe facilități decât oferă „Prima Casă".

„În 2018 vom pune în aplicare programul "Prima Casă", un program care este orientat, în primul rând, către tineri. Din toate analizele pe care le aveam, un lucru care îi determină pe tineri să plece peste hotare este lipsa perspectivei de a avea o locuință sau de a avea capacitatea să-și cumpere o locuinţă în Republica Moldova. De aceea am ținut foarte mult la acest program, le mulțumesc colegilor care au muncit. Şi iată, deja avem aprobat această lege şi va fi pusă în aplicare din 2018. Vreau să vă deschid un secret, în 2018 vom merge și pe proiectul „Prima Casă II", unde vom identifica categorii de oameni care vor avea şi mai multe facilităţi, atunci când îşi vor achiziționa o locuinţă", a declarat Pavel Filip.

Amintim că Programul de stat „Prima casă" a fost adoptat de Parlament, iar în acest an urmează să fie pus în aplicare.

Documentul prevede un șir de facilități pentru familiile tinere care vor să-și procure o locuință, dar nu dispun de suficienți bani și nici nu pot contracta credite ipotecare.

Autoritățile spun că, pentru implementarea Programului Prima Casă, în 2018, sunt prevăzute 70 de milioane de lei. Din această sumă, cel puţin 2000 de familii ar putea beneficia de facilitățile programului.

Fluxul de știri
0