Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Capul Biserici Ortodoxe Georgiene, la 85 de ani

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaCatholicos-Patriarch Ilia II of all Georgia. File photo
Catholicos-Patriarch Ilia II of all Georgia. File photo - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Întâistătătorul a preferat ca aniversarea să aibă loc fără pompă

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Preafericitul Părinte Ilia al II-lea, Patriarhul Catolicos al întregii Georgii, a planificat, de ziua sa, un singur eveniment, prezentarea unei noi traduceri a Bibliei.

”Festivitășile tradiționale nu vor avea loc din cauza unei înrăutățiri a stării de sănătate a Patriarhului. Totodată, Ilia la II-lea consideră că acum nu este timpul potrivit pentru ceremonii și distracții”, a comunicat un reprezentant al Patriarhiei.

Primul Ierarh a fost felicitat de conducerea de vârf as Georgiei.

Agenția de presă a Patriarhiei Române, în pagina sa pe net, îi aduce un omagiu Preafericitului Ilia al II-lea și amintește despre legăturile de frăție dintre comunitățile ortodoxe din cele două țări. ”Fie ca sufletele cinstiților noștri înaintași mutați la Domnul să mijlocească cu rugăciuni pentru noi, așa încât și noi să putem să răspundem provocărilor vremurilor noastre și să devenim vrednici de a fi numiți urmași ai celor care au primit martiriul în perioada regimului ateu”,  a spus Patriarhul Catolicos îm mesajul adresat Sfântului Sinod al BOR.

La sfârșitul lui decembrie a anului trecut s-au împlinit 40 de ani de la intronizarea lui Ilia al II-lea.

Fluxul de știri
0