Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Clipe de groază pentru pasagerii unui avion care zbura spre Italia

© Photo : blueairwebBlue Air
Blue Air - Sputnik Moldova
Abonare
Aparatul de zbor a pierdut brusc altitudine deasupra Mării Ionice, fiind surprins de o furtună

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Avionul companiei Blue Air, care decolase din Bacău şi urma să aterizeze la Catania, Italia, a fost surprins de o furtună, ajungând la doar 180 de metri deasupra Mării Ionice. Aeronava avea 132 de persoane la bord, iar pasagerii au trăit clipe de groază, unii având nevoie chiar de îngrijiri medicale la aterizare.

Furtuna a provocat mari probleme în timp ce avionul se pregătea să aterizeze la Catania. Potrivit pasagerilor, avionul a pierdut brusc altitudine, o parte din bagaje s-a răsturnat peste ei. Totul s-a întâmplat în Marea Ionică, aeronava ajungând la numai 180 de metri deasupra apei. Piloții au reuşit să redreseze aeronava și au schimbat destinația, aterizând cu bine pe aeroportul din Palermo.

După incident, compania Blue Air a venit cu mai multe precizări, afirmând între altele că "în niciun moment zborului, siguranța pasagerilor și a echipajului nu a fost pusă în pericol".
Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-și întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât și turbulențele severe în apropierea aeroportului.

Крушение самолета L-410 в Хабаровском крае - Sputnik Moldova
Miracol: O fetiță a rămas vie după prăbușirea avionului în ținutul Habarovsk

Compania a mai subliniat într-un comunicat că aeronava "nu a fost și nu a declarat aterizare de urgență / stare de urgență / situație de urgență".

Astfel, apropierea în vederea aterizării la Catania s-a desfășurat conform procedurilor standard, fără nicio deviere, iar comandantul, ținând cont de condițiile meteo nefavorabile, a decis întreruperea procedurii de aterizare și redirecționarea spre aeroportul de rezervă Palermo.

Compania a dat asigurări că aeronava este în stare tehnică optimă pentru zbor și nu a existat niciun fel de defect tehnic sau de altă natură în timpul zborului sau al aterizării.

Imediat după încheierea fenomenelor meteo respective, aeronava și-a continuat zborul cu destinația Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania — Bacău.

Totuși, pasagerii au tras o sperietură zdravănă, iar unii au a avut atacuri de panică și au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a le depăși.

O femeie a descris pentru Digi24 momentele de teribile prin care a trecut la bordul avionului. Ea a declarat că a fost o panică generală, au fost chiar și bărbați care plângeau în momentul în care avionul a început să cadă în picaj deasupra mării extrem de agitate. Unei femei i s-a făcut rău și a fost chemată ambulanța pentru ea după aterizare.

Situația a fost și mai îngrozitoare pentru femeie, deoarece soțul ei s-a prăbușit anterior într-un accident aviatic.

"Şi în momentul în care noi, astăzi, am avut problema aceasta cu picajul, eu am zis că o să mi se întâmple şi mie", a declarat pasagera la Digi24

Fluxul de știri
0