Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turcia acuză SUA și Israelul de imixtiune în problemele interne ale Iranului

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaМевлют Чавушоглу / Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul de externe al Turciei
Мевлют Чавушоглу / Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul de externe al Turciei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Externe al Turciei a denunțat amestecul Israelului și al SUA în problemele interne ale Iranului

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, s-a pronunțat împotriva imixtiunii Israelului și SUA în problemele interne ale Iranului, după ce liderii celor două state au făcut declarații de susținere a demonstranților care au provocat dezordine de stradă.

"Există doar doi lideri politici, care susțin protestatarii: Trump și Netanyahu. Suntem împotriva unei astfel de imixtiuni. Chiar dacă nu vă place regimul din Iran, schimbarea guvernului poate avea loc doar pe calea alegerilor", a declarat ministrul, fiind citat de Hurriyet.

S-400 regiment enters on duty in Crimea - Sputnik Moldova
Yildirim confirmă: Turcia are nevoie de sisteme de apărare antirachetă S-400

Anterior, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan a exprimat susținerea față de autoritățile iraniene într-o discuție cu omologul său iranian Hassan Rohani. Erdogan a declarat că este de acord cu declarația lui Rohani, care a recunoscut dreptul cetățenilor de protesta, cu condiția respectării cadrului legal.

Reamintim că un val de proteste a izbucnit în mai multe orașe iraniene: Teheran, Mashhad, Isfahan, Rasht, începând cu 28 decembrie. Președintele iranian, Hassan Rohani, a declarat că protestele au fost provocate de problemele economice ale țării, precum și de mesajele incitatoare din afara țării.

Potrivit presei, în urma ciocnirilor de stradă au decedat 20 de persoane, iar peste 450 de persoane, bănuit de incitare la violență, au fost reținute la Teheran.

Fluxul de știri
0