Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoltenberg: NATO nu-și dorește un nou război rece cu Rusia

© REUTERS / Yves HermanГенеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на пресс-конференции перед встречей с министрами обороны стран-союзников 9 февраля 2016 года.
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на пресс-конференции перед встречей с министрами обороны стран-союзников 9 февраля 2016 года. - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia a devenit mai încrezătoare în sine, dar noi nu punem accentul pe disensiuni, ci pe dialogul politic cu Moscova, a declarat secretarul general al Alianței

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Jens Stoltenberg a vorbit despre evoluția relațiilor cu Rusia într-un interviu acordat cotidianului german Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

"Nu vrem să revenim la războiul rece și la cursa înarmărilor, dar susținem dialogul politic cu Moscova, chiar dacă nu este ușor ", a spus el.

Nato-Logo in Kabul - Sputnik Moldova
Consilierul lui Erdogan cere revizuirea statutului Turciei de membru al NATO

Secretarul gerneral și-a exprimat, de asemenea, speranța privind creșterea numărului de contacte bilaterale, precum și activizarea legăturilor la nivel de comandamente militare.

În ansamblu, afirmă Stoltenberg, lumea devine mai periculoasă și mai ostilă, dar, în același timp, spune el, NATO se dezvoltă pentru a deveni mai puternică.

În urma conflictului din Sud-Estul Ucrainei, NATO a suspendat cooperarea civilă și militară cu Moscova. În iulie 2016, ambele părți și-au reluat dialogul diplomatic în cadrul Consiliului NATO-Rusia.

În același timp, Alianța atlantică a datundă verde pentru amplasarea, începând din 2017, a patru batalioane multinaționale atât în țările baltice, cât și în Polonia.

Fluxul de știri
0