Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce șanse de existență au ”Statele Unite ale Europei”

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaFlaguri
Flaguri - Sputnik Moldova
Abonare
Rezultatele unui sondaj YouGov arată cât sprijin acordă cetățenii europeni proiectului promovat de Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, actualmente lider al social-democraților germani

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Ideea de a transforma, până în 2025, Uniunea Europeană în „Statele Unite ale Europei" și de a adopta constituția acestora, are mai multă priză la nemți, 30 la sută din persoanele intervievate în această țară s-au exprimat în favoarea proiectului Schulz. 

Comparabil a fost și rezultatul obținut în Franța — 28%. Totuși, chiar și în aceste două țări, numărul celor care resping proiectul este mai mare decât al celor care îl agreează.

Mai spre nordul Europei, în Suedia, Finlanda, Danemarca și Norvegia, scepticismul crește, fiind deosebit de pronunțat în Marea Britanie, unde doar zece la sută dintre cetățeni acceptă ideea creării Statele Unite ale Europei.

Sondajul a fost realizat între 13 și 19 decembrie pe un eșantion de 8 138 de persoane din statele menționate mai sus.

Fluxul de știri
0