Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Gata cu cozile imense de la frontieră moldo-română. Anunțul șefului Vămii

Abonare
Gata cu cozile imense de la posturile vamale Sculeni, Leușeni și Giurgiulești.
Gata cu cozile imense de la frontieră moldo-română. Anunțul șefului Vămii

Șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, anunță că posturile vamale Sculeni, Leușeni și Giurgiulești vor fi extinse şi modernizate, lucru ce va permite creșterea capacității de procesare a traficului.

„Un proiect extrem de important pe care vreau să vi-l comunic este Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, care presupune extinderea și modernizarea posturilor vamale Leușeni, Sculeni și Giurgiulești", a anunțat Vitalie Vrabie în cadrul unei conferințe de presă.

Bugetul proiectului este de cinci milioane de euro, dintre care 3,2 milioane de euro vor fi acordați de Uniunea Europeană. Restul sumei va fi asigurată de Guvernul de la Chișinău.

 „Cererea de finanțare a fost depusă deja. Este în examinare la Bruxelles și așteptăm un răspuns în luna februarie, ca în luna mai să semnăm acordurile și să începem lucrările. 70% din bugetul proiectului va fi direcționat pentru modernizarea postului vamal Sculeni. Astfel, capacitatea acestui post de procesare a traficului va fi dublată", adaugă Vitalie Vrabie.

Potrivit lui Vitalie Vrabie, durata de implementare a proiectului este de trei ani.

De menționat este că Postul Vamal Sculeni este unul dintre cele mai aglomerate. Zilnic este traversat de peste 2000 de unități de transport, dintre care 350 sunt de mare tonaj.

Fluxul de știri
0