Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

(VIDEO) Furtuna Eleanor face ravagii în Europa: Va ajunge oare și în Moldova

© AFP 2024 / Paul ELLISFurtuna Eleanor
Furtuna Eleanor - Sputnik Moldova
Abonare
Țările din vestul și centrul continentului European au fost grav afectate de Furtuna Eleanor

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Furtuna Eleanor, cea de a patra furtună de amploare din această iarnă, a provocat un adevărat dezastru în vestul și centrul Europei — trei persoane și-au pierdut viața, zeci de oameni au fost răniți, traficul aerian a fost perturbat, iar mii de locuințe au rămas fără curent electric.

Un cuplu s-a înecat în Spania după ce a fost luat de un val puternic, iar un schior a murit în Alpii francezi, fiind lovit de un copac doborât de vânt.

Furtuna a afectat deja zeci de mii de persoane în Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Elveția, Austria și altele. Vântul a bătut cu putere, în rafale chiar de până la 160 de km/h.

În Paris, Turnul Eiffel și parcurile au fost închise din cauza vântului puternic. În nordul Franței, furtuna a lăsat peste 200 de mii de gospodării fără curent electric. Totodată, în jur de 15 persoane au fost rănite în urma unor accidente provocate de furtună. De asemenea, călătoriile cu avionul au fost perturbate în Paris și alte orașe din estul Franței, potrivit BBC News, citat de libertatea.ro.

Și în Olanda, sute de zboruri au fost anulate de pe aeroportul din Amsterdam, din cauza rafalelor de vânt care au depășit 110 km/oră.

În Elveţia, vântul puternic a răsturnat un vagon de tren de pe șine, opt persoane fiind rănite. În plus, 14 mii de locuinţe au rămas fără curent electric, vântul atingând viteze de 195 de km/oră în apropiere de Lucerna.

​Furtuna a afectat şi zone din Germania şi Austria, unde 20 de schiori au fost salvați în stațiunea Kitzbuhel, dintr-o telecabină. În Marea Britanie, mii de locuințe au rămas fără curent electric din cauza furtunii.

Presa din țara vecină scrie că și în România este așteptată o înrăutățire a vremii, la munte fiind anunțate deja intensificări ale vântului, care pot pun în pericol viața omenilor.

Meteorologii moldoveni nu au emis deocamdată vreo avertizare de vreme extremă.

© REUTERS / Mal LangsdonFurtuna Eleanor
Furtuna Eleanor - Sputnik Moldova
Furtuna Eleanor
Fluxul de știri
0