Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul violului comis în penitenciar de ucigașul Cristinei Parhomenco

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre criminalii de la Strășeni care, acum mai bine de un an, au ucis-o pe Cristina Parhomenco, s-a ales cu un nou dosar penal

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Procuratura municipiului Chișinău a inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează să stabilească circumstanțele cazului de agresiune sexuală asupra unui minor, comis în Penitenciarul nr.13.

Expertiza medico-legală ar fi confirmat că minorul a fost violat de către respectivul deținut, scrie presa locală, cu referire la propriile surse.

Medicul legist a confirmat că victima a fost supusă unui act sexual împotriva dorinței sale, potrivit Crime Moldova, care menționează însă că, deocamdată, Procuratura nu a primit concluziile medicilor legiști.

Șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a declarat pentru CrimeMoldova că, în privința unuia dintre minorii condamnați la închisoare pentru omorul Cristinei Parhomenco a fost iniţiată o cauză penală pe faptul comiterii acţiunilor violente cu caracter sexual.

Totodată, Procuratura Generală s-a autosesizat din oficiu si a dispus efectuarea unui control în vederea verificării acțiunilor sau inacțiunilor factorilor de decizie din cadrul Penitenciarului, mai precizează.

Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Imagini exclusive cu adolescentul criminal din Strășeni, extrădat în Moldova

Violul a avut loc în seara zilei de 29 decembrie 2017, însă minorul a făcut o plângere către conducerea instituției penitenciare abia a doua zi, pe data de 30 decembrie, spunând că i-a fost frică de ceilalți deținuți. Potrivit Departamentului Instituțiilor Penitenciare, cel care a comis agresiunea sexuală este unul dintre cei care au ucis-o cu bestialitate pe Cristina Parhomenco, adolescenta de 14 ani de la Strășeni.

Într-un comunicat al Departamentului se mai menționează că agresorul ar fi atacat și personalul din penitenciar, în urma atacului având de suferit doi angajați.

Amintim că în seara zilei de 25 noiembrie 2016, în centrul orașului Strășeni, localitate situată la 20 de kilometri de Chișinău, a avut loc o crima îngrozitoare care a șocat întreaga țară.

Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, elevă în clasa a VIII-a, a fost omorâtă cu cruzime, în seara zilei de 25 noiembrie 2016, de alți patru minori. Asasinii aveau vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei și plasați în arest preventiv în izolator. În ianuarie 2017 a fost extrădat în Moldova cel de-al treilea suspect: un adolescent de 17 ani, cel mai mare ca vârstă în acest dosar. El a fost reținut la trecerea frontierei româno-ungare.

Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. Minorul a fost luat la evidența poliției, iar pentru crima pe care a săvârșit-o părinții săi au plătit doar o amendă.

În aprilie 2017 ei au fost condamnați la șase ani și opt luni de detenția. Mai târziu, Curtea de Apel i-a mai adăugat doi ani de detenție celui mai mare dintre infractori — Vitalie Vlad, și un an complicelui lui Anatolie Gulico.

Fluxul de știri
0