Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Top 6 cele mai toxice mâncăruri de Revelion

Abonare
Mâncărurile pe care le gătim pentru masa de Revelion sunt delicioase, dar nu întotdeauna sunt şi sănătoase

CHIȘINĂU, 03 ian — Sputnik. Vezi care sunt cele mai toxice mâncăruri pe care le-ai putea avea pe masa de sărbători.

Carnea prăjită

Carnea de porc prăjită conţine o cantitate mare de grăsimi nesănătoase, care favorizează apariţia cancerului, şi multe calorii. Optează, mai bine, pentru o friptură la cuptor. Carnea de curcan sau de vită este cea mai sănătoasă pentru inima ta, aşa că ţine cont şi de asta, înainte să îţi pui la punct meniul de Crăciun. Nutriţioniştii te sfătuiesc însă să alegi cu grijă bucata din curcan pe care ai de gând să o consumi. Bucata prea prăjită are cu 70 de calorii mai mult decât cea făcută bine, iar dacă alegi să o mănânci cu tot cu piele, consumi cu 44 de grame de grăsime mai mult.

Mezelurile

Mezelurile pot ajuta la realizarea unui aperitiv delicios, dar trebuie să ştii că sunt pline de chimicale. Studiile au arătat că substanţele pe care le conţin se pot transforma în compuşi canceroşi, odată ce ajung în organism. Înlocuieşte-le, mai bine, cu aperitive sănătoase, făcute de tine.

Merele glazurate

Merele glazurate sunt un desert tradiţional de Crăciun, dar pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de nesănătoase. Glazura este făcută din zahăr pur, fiind bogară în fructoză şi având aproximativ 320 de calorii. Dacă nu concepi sărbătorile de iarnă fără acest desert, nu mânca mai mult de un măr glazurat pe zi.

Piureul de cartofi
Poate te gândeşti că piureul de cartofi nu are cum să îţi facă rău, dar când îl amesteci cu lapte, unt şi sare, obţii o adevărată bombă calorică, plină de grăsimi. Pune, mai bine, lângă friptură cartofi copţi ori fierţi, iar dacă îţi place piureul, foloseşte lapte degresat şi foarte puţină sare.

Cozonacul Panettone
Cozonacul italian Panettone este nelipsit de pe masa de Crăciun, dar conţine foarte mult unt şi zahăr. O singură felie are 300 de calorii şi foarte mult colesterol nesănătos. Un cozonac făcut în casă va fi o opţiune mult mai bună.

Băuturile carbogazoase
Băuturile carbogazoase sunt pline de chimicale şi zaharuri, fiind nocive pentru sănătoase. Un pahar de apă sau o limonadă ar fi o opţiune mult mai bună.

 

Fluxul de știri
0