Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA începe anul cu plinul: Cine a mai căzut în plasă

© Sputnik / Rodion ProcaCNA НАЦ
CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Național Anticorupție a întreprins o operațiune în sudul țării, soldată cu reținerea a trei persoane

CHIȘINĂU, 3 ian — Sputnik. Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurori au reținut, aseară, trei inspectori din cadrul Batalionului de patrulare Sud. Poliţiştii sunt bănuiţi de corupere pasivă şi își vor petrece următoarele 72 de ore în izolator.

Potrivit denunţătorului, unul dintre inspectori l-ar fi oprit, acum câteva zile, în timp ce ar fi condus automobilul în stare de ebrietate. Pentru a nu documenta cazul, poliţistul i-ar fi cerut 200 de dolari. Ulterior, şoferul s-a adresat la DGT Sud cu o plângere în care l-a denunţat pe poliţist, iar ofiţerii CNA au iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Societate
Cine este primul ”fericit” care a fost reținut de CNA în 2018

În după-amiaza zilei de ieri, în timp ce se deplasa pentru a transmite suma estorcată, denunţătorul a fost oprit de un echipaj de patrulare. În automobilul de serviciu al Poliţiei se aflau doi colegi de-ai inspectorului în cauză, care l-au convins să le transmită banii pe care îi datora colegului lor. După transmiterea banilor, aceştia au fost reţinuţi, suma estorcată fiind depistată în automobilul de serviciu. În scurt timp, a fost prins şi al treilea suspect.

Cazul este investigat sub conducerea procurorilor Anticorupţie, operaţiunea de reţinere având loc cu sprijinul Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI.

Fluxul de știri
0