Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unul dintre ucigașii Cristinei Parhomenco este acuzat de viol asupra unui minor

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În penultima zi a anului trecut, unul dintre cei care au ucis-o cu bestialitate pe Cristina Parhomenco, tânăra de 17 ani de la Strășeni, a mai comis o crimă oribilă: l-a violat pe un minor cu care stătea închis în celulă.

CHIȘINĂU, 2 ian — Sputnik. În data de 30 decembrie 2017, un deținut minor de la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău s-a plâns că a fost agresat sexual de către un alt deținut din celulă. Potrivit Departamentului Instituțiilor Penitenciare, cel care a comis agresiunea sexuală este unul dintre ucigașii Cristinei Parhomenco de la Strășeni.

Траурное фото Кристины Пархоменко в гимназии имени Михай Витязул - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un an de la omorul din Strășeni. Cum a fost ucisă Cristina Parhomenco

Serviciile de resort ale Penitenciarului întreprind măsurile de rigoare pentru a stabili dacă respectivul a săvârșit cu adevărat această crimă. La verificări participă medicii legiști, procurori și Avocatul Copilului.

Același individ care a participat la uciderea Cristinei Parhomenco i-a atacat și pe gardienii instituției, din dintre care au avut de suferit. Făptașului i-a fost aplicată măsura excepțională "mijloace speciale".

Decizia definitivă va fi adoptată de către Procuratura Municipiului Chișinău.

Amintim că în seara zilei de 25 noiembrie 2016, în centrul orașului Strășeni, localitate situată la 20 de kilometri de Chișinău, a avut loc crima îngrozitoare care a șocat întreaga țară.

Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Imagini exclusive cu adolescentul criminal din Strășeni, extrădat în Moldova

Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, elevă în clasa a VIII-a, a fost omorâtă cu cruzime, în seara zilei de 25 noiembrie 2016, de alți patru minori. Asasinii aveau vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei și plasați în arest preventiv în izolator. În ianuarie 2017 a fost extrădat în Moldova cel de-al treilea suspect: un adolescent de 17 ani, cel mai mare ca vârstă în acest dosar. El a fost reținut la trecerea frontierei româno-ungare.

Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. Minorul a fost luat la evidența poliției, iar pentru crima pe care a săvârșit-o părinții săi au plătit doar o amendă.

În aprilie 2017 ei au fost condamnați la șase ani și opt luni de detenția. Mai târziu, Curtea de Apel i-a mai adăugat doi ani de detenție celui mai mare dintre infractori — Vitalie Vlad, și un an complicelui lui Anatolie Gulico.

Fluxul de știri
0