Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Prezidențialele din Rusia: Numărul doritorilor de a candida crește vertiginos

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaЗаседание ЦИК РФ
Заседание ЦИК РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală constată, pentru prima oară în ultimii ani, ”un număr enorm de persoane care aspiră să devină președinte”

CHIȘINĂU, 2 ian — Sputnik. La acest moment au fost recepționate 60 de notificări de la persoane pornite să se lanseze în cursa electorală, inclusiv 21 — de la reprezentanți ai partidelor politice, a declarat Evgeni Șevcenko, membru al CEC.

”Este pentru prima dată în ultimii ani. Probabil, se explică prin faptul că se cere să fie prezentate mai puține semnături de susținere decât înainte. În rândul al doilea, a crescut numărul partidelor, multe dintre ele au decis să-și facă un nume și să participe la alegerile prezidențiale”, a adăugat el pentru RIA Novosti.

Votarea va avea loc în 18 martie 2018. Pentru a fi înregistrați în calitate de candidați, independenții trebuie să aibă susținerea a 300 de mii de alegători, reprezentanții partidelor parlamentare sunt scutiți de această obligație.

 

Fluxul de știri
0