Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chişinăul, aşa cum nu va mai fi niciodată: Imagini de acum o jumătate de secol

© Photo : Национальный архив МолдовыКишинев, старое фото одного из районов города
Кишинев, старое фото одного из районов города - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Imagini video rarisime - Chişinăul de acum 45 de ani, aşa cum nu va mai fi niciodată

CHIŞINĂU, 2 ian — Sputnik. Unele dintre aceste imagini video au apărut şi anterior pe internet, în diverse grupaje.

Iată însă că o schiţă video despre Chişinău, filmată în anul 1972, a fost publicată pentru toţi cei care au nostalgii pentru oraşul nostru, aşa cum a fost el odată.

Aceste imagini redau tot ceea ce a existat în Capitala noastră acum 45 de ani: Hotelul „Turist", abia construit, clătirea Băncii Naţionale, stratul de flori aflat chiar în mijlocul carosabilului, pe bulevardul Negruţi, maşina ce stropea străzile, pe bulevardul central al oraşului, mozaicul care înfrumuseţa clădirea Gării.

Sunt şi imagini filmate de la înălţime. De asemenea, oate fi văzut interiorul Bisericii Sfântul Pantelimon, situată la intersecţia actualelor străzi 31 august şi Vlaicu Pârcălab, sălile de studii ale Institutului de Medicină, producţia uzinei de tractoare din Chişinău.

Iată un chioşc de presă, iată o pereche de tineri însurăţei care ies din clădirea Oficiului Stării Civile de pe strada Livezilor de atunci…

Imaginile se derulează pe fondul unei muzici lirice, triste, dar la fel de luminoasă ca şi amintirile despre Chişinăul care nu va mai fi niciodată.

Fluxul de știri
0