Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu a anunțat când va semna decretele de numire a noilor miniștri

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat când va semna decretul privind numirea miniștrilor și va primi jurământul acestora.

CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Curtea Constituțională, în calitatea sa de garant al Constituției, a oferit astăzi o soluție pentru blocajul instituțional generat de președintele Igor Dodon, care a decis în mod repetat sa ignore normele Legii Supreme.

"În calitate de președinte interimar, voi semna în perioada următoare decretul privind numirea miniștrilor și voi primi jurământul acestora", așa a comentat președintele Parlamentului, Andrian Candu, decizia de marți a Curții Constituționale.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Politică
În câteva zile, Moldova va avea un Guvern reînnoit

Înalta Curte a constatat, la cererea unui grup de deputați din Comisia Juridică Numiri și Imunități, circumstanțele ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului.

Potrivit lui Candu, decizia Curții Constituționale aduce o soluție în privința imposibilității temporare de exercitare a atribuțiilor funcției de președinte, doar pe elementul legat de numire a noilor membri ai Guvernului.

Magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingând de două ori candidaturile propuse de primul-ministru. 


Fluxul de știri
0