Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare importantă pentru bugetari, din 1 ianuarie 2018

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaÎn căutarea unui loc de muncă
În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Unele categorii de bugetari vor beneficia de astăzi de salarii mai mari

CHIȘINĂU, 1 ian — Sputnik. Din 1 ianuarie 2018, salariile de bază stabilite în Rețeaua tarifară unică de salarizare a salariaților din unitățile bugetare se majorează cu 10 la sută.

Astfel, vor beneficia de majorare la salariu în jur de 120 de mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și de asistență socială, cultură fizică și sport, din sfera științei și inovării, militarii, polițiștii și angajații din structurile securității statului.

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Salariații din Moldova riscă amenzi la locul de muncă de până la 6 mii de lei

În total, în perioada 2018 — 2020, salariul mediu nominal în ansamblu pe economie se va majora cu aproape 17,9 la sută. Se presupune că acesta va ajunge până la 7250 de lei în anul 2020.

Totodată, se va majora fondul de remunerare a muncii cu aproape 18,3 la sută și va atinge suma de 50,4 miliarde de lei sau 26,5 la sută în raport cu PIB.

Potrivit Ministerului Finanțelor, creșterea salariului nominal mediu lunar și a fondului de remunerare a muncii va fi condiționată de înviorarea sectorului real, în special din contul dezvoltării sectorului privat.

Fluxul de știri
0