Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi reguli de călătorie pentru moldoveni, din 1 ianuarie 2018

© Sputnik / Rodion ProcaAvion Самолет
Avion Самолет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Amatorii de călătorii trebuie să ţină cont de această schimbare care a intrat în vigoare de la începutul acestui an

CHIȘINĂU, 1 ian — Sputnik. Din 1 ianuarie 2018, cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de regim simplificat de eliberare a vizelor pentru Japonia.

Conform regimului aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova, vor beneficia de procedură simplificată la eliberarea vizelor pentru călătorii de scurtă şedere următoarele categorii de persoane: oameni de afaceri, de cultură sau din mediul academic.

De asemenea, în cazul cetăţenilor care se vor deplasa în Japonia cu scop turistic, urmează a fi exclusă obligativitatea deţinerii unei scrisori de garanţie.

Lupte în stil judo - Sputnik Moldova
Sport
Antrenori din Japonia în Moldova: vezi cu ce se ocupă aceștia

Pentru informaţii suplimentare, cetățenii Republicii Moldova se pot adresa la Ambasada Japoniei la Chişinău, telefon +373 22 233 380, sau pe site-ul oficial al reprezentanţei diplomatice, la Direcţia afaceri consulare a MAE IE: +373 22 788 722 sau 0 800 90 990 (doar pentru apeluri din Republica Moldova) sau la Ambasada Republicii Moldova în Japonia: +81 03 5225 1622, email: consulat.tokyo@mfa.md.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Japonia au fost stabilite la 16 martie 1992. Japonia a recunoscut independenţa Republicii Moldova la 28 decembrie 1991. Din anul 2007, Republica Moldova a abolit unilateral regimul de vize pentru cetăţenii Japoniei.

Fluxul de știri
0