Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ordin de sus pentru profesori: Prevederi ce intră în vigoare din 1 ianuarie 2018

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaШкольный учитель
Школьный учитель - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat debirocratizarea procesului educațional - noile prevederi legale au intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2018

CHIȘINĂU, 1 ian — Sputnik. Numărul de rapoarte, pe care cadrele didactice sunt obligate să le prezinte, se va diminua cu peste 36 la sută. Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, la sfârşitul anului trecut, în cadrul unei conferințe de presă.

”Am identificat câteva probleme care contravin dezideratelor noastre. În primul rând este vorba despre optimizarea rețelei instituțiilor de învățământ, dar și despre birocratizarea excesivă a muncii cadrului didactic. Or, această birocratizare, cu siguranță venea împotriva eficienței pregătirii elevilor și muncii pedagogilor în general”, a declarat Monica Babuc.

Potrivit ei, scopul principal al inițiativei este debirocratizarea instituțiilor de învățământ și eficientizarea muncii profesorilor care vor prezenta cu 36 la sută mai puține rapoarte decât până acum.

Noile prevederi sunt puse în aplicare începând cu 1 ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a Nomenclatorului tipurilor de documentație școlară și rapoarte în învățământul general.

Fluxul de știri
0