Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O icoană făcătoare de minuni, adusă în Capitală - detalii

© Photo : mitropolia.mdIcoana Μaica Domnului „Odighitria" din Baital
Icoana Μaica Domnului „Odighitria din Baital - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolia Moldovei îi îndeamnă pe creștinii din țara noastră să participe la întâmpinarea unor mari sfințenii ale Bisericii Ortodoxe, care vor fi aduse la mănăstirea Ciuflea

CHIȘINĂU, 1 ian — Sputnik. Icoana Făcătoare de Minuni — Μaica Domnului „Odighitria" din Baital va fi adusă la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, (Ciuflea)" din Capitală, anunță mitroppolia.md.

Creștinii dornici de a se închina la această mare sfințenie a Ortodoxiei, o vor putea face pe 5 ianuarie la ora 16:00, la poarta Mănăstirii Ciuflea, unde va avea loc întâmpinarea Icoanei.

Potrivit Mitropoliei Moldovei, în cadrul ceremoniei de întâmpinare a Icoanei va fi săvârșit un Tedeum, după care va fi oficiată Slujba Privegherii.

Icoana se va afla la Mănăstirea Ciuflea până pe 20.01.2018, de Soborul Sfântului Ioan Botezatorul.

Istoria icoanei

Icoana Maicii Domnului, numită „Odighitria" din Baital este o icoană făcătoare de minuni descoperită în anul 2005 în biserica din satul Baital, regiunea Odesa, Ucraina. În luna iulie a anului 2005 mitropolitul de Odesa și Ismail, Agafanghel a binecuvântat să fie finisată reconstrucția bisericii în cinstea Nașterii Maicii Domnului din localitatea Baital. După un timp oarecare un monah a adus în această biserică o Icoană necunoscută cu chipul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Părintele Octavian Moșin - Sputnik Moldova
Mărturia unui preot ortodox despre Postul Crăciunului: Ispitele omului modern

În anii 2007-2008, potrivit mărturiilor martorilor oculari, în câteva familii din orașele Iaroslavl și Tiumeni din Rusia, unde demult așteptau să le dăruiască Dumnezeu copii, minunea s-a săvârșit prin Te-Deum-ul și rugăciunile săvârșite înaintea Icoanei Maicii Domnului din Baital. De asemenea au fost încheiate cu succes mai mult procese de judecată din viața creștinilor, s-au întors în familii copiii mamelor nenorocite de singurătate. Adică n-a rămas nimeni neauzit în rugăciuni de Mijlocitoarea neamului omenesc — Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Văzând dragostea oamenilor față de chipul Său, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a mai făcut o minune, făcând ca fața Sa de pe Icoană să fie mai luminată și strălucită.

Fluxul de știri
0