Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Monica Babuc: Mai puține ore pentru liceeni și fără note la mai multe discipline

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene, gimnaziu, școală
Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației a anunțat că se va reduce numărul orelor în planul de învățământ liceal, iar la arta plastică, educația muzicală și educația fizică notele vor fi înlăturate.

CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Ministerul Educației va opera mai multe modificări în Curriculumul Național. Este vorba de reducerea numărului de ore în planul de învățământ liceal, dar și de anularea notelor pentru mai multe discipline din ciclul gimnazial

”Vreau să vă dau cele mai importante inovații pe care acest concept le conține. Reducerea numărului de ore cu 2-3 în planul de învățământ liceal, de la 31 la 28 de ore. Scăderea numărului de ore în general în ciclul liceal cu 3 la număr, și reducerea numărului de discipline până la 6 obligatorii, celelalte fiind opționale. Iar din cele opționale, până la trei, care vor fi selectate de către elevi pentru aceea ca să-și poată continua alegerea lor profesională conform profilului ales de profilul liceului în care învață ei”, a declarat ministrul Educației, Monica Babuc.

Школьный учитель - Sputnik Moldova
Societate
Ordin de sus pentru învățători: Noile prevederi intră în vigoare la 1 ianuarie

Alte inovații sunt evaluarea prin calificativel la unele dintre disciplinele din ciclul gimnazial.

”Nu toți copii au abilități de desen, de muzică, nu toți au capacitatea să stabilească normativele la educația fizică, cele care sunt cerute. Prin urmare, în ciclul gimnazial notele pentru arta plastică, educația muzicală și educația fizică vor fi înlăturate. Acest lucru ni se pare foarte important pentru ca să încurajăm copii să-și dezvolte abilitățile și să nu să se simtă complexați, iar aceste note să nu le poată diminua media pe an”, a punctat Babuc.

Ministrul a mai ținut să precizeze că schimbarea Curriculumului Național într-un asemenea mod se face pentru  ca educația pentru elev să fi e ”nu doar interesantă, dar și plăcută”. Pentru acest lucru s-au efectuat expertize ale Curriculumului Național la 40 de discipline de studiu cu participarea a 120 de experți naționali.

Fluxul de știri
0