Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reformarea UE: Obiect de negoț la Berlin

© AFP/ TOBIAS SCHWARZГлава министерства экономики и энергетики Германии Зигмар Габриэль
Глава министерства экономики и энергетики Германии Зигмар Габриэль - Sputnik Moldova
Abonare
Social-democrații condiționează formarea coaliției de guvernare cu acceptarea propunerilor de reformarea a Uniunii Europene

CHIȘINĂU, 28 dec — Sputnik. Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel a declarat că reforma UE este una din principalele condiții înaintate de Partidului Social-Democrat (SPD) pentru demararea negocierilor cu CDU/CSU pentru formarea unei coaliții.

Părintele Calistrat Chifa - Sputnik Moldova
(VIDEO) Părintele Calistrat, despre Creștinism și viitorul Europei

"Deocamdată nu s-a decis dacă are sens să demarăm negocieri pentru formarea coaliției. Un lucru e sigur: dacă guvernul va continuă să respingă toate propunerile de reformă a UE, nu va exista nicio coaliție cu SPD", a declarat Gabriel într-un interviu oferit publicației Bild. A doua condiție, potrivit lui Gabriel, este obținerea unui consens în ceea ce privește problema asigurării medicale.

Anterior, liderul SPD, Martin Schulz, a anunțat că organele de conducere a Partidului Social-Democrat a aprobat lansarea unor negocieri preliminare cu CDU/CSU pentru formarea unei coaliții de guvernare. Merkel și-a exprimat speranța că social-democrații vor lua decizie finală la congresul din 14 ianuarie cu privire la demararea unor negocieri depline pentru formarea guvernului.

Fluxul de știri
0