Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: Bandiții azeri dețin în Moldova case de torturare a victimelor

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaLocul crimei, imagine din arhiva Sputnik
Locul crimei, imagine din arhiva Sputnik - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorii moldoveni au anunțat că cinci azeri au fost reţinuţi în orașul Bălţi pentru că îi șantajau și torturau pe oamenii de afaceri care au venit în țara noastră din Azerbaidjan.

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. Procuratura municipiului Bălți a anunțat în luna iulie reţinerea a cinci cetăţeni ai Azerbaidjanului, bănuiţi de intrarea pe teritoriul Republicii Moldova cu scopul de a colecta prin şantaj bani de la conaţionali de-ai lor, care desfăşoară activităţi economice în ţara noastră.

Temei pentru iniţierea procesului penal a servit adresarea unui cetăţean al Azerbaidjanului, stabilit cu traiul în municipiul Bălţi, care reclama că patru indivizi, prin ameninţări cu arma de foc, i-au cerut sume imunătoare de bani, precum şi transcrierea bunurilor ce-i aparţin pe numele unuia dintre agresori.

© procuraturaarme
arme - Sputnik Moldova
arme

De asemenea, aceştia mai sunt bănuiţi că pe 8 iulie curent s-au deplasat la domiciuliul unui alt conaţional, stabilit în raionul Drochia, satul Hăsnăşenii Noi, pe care cu forţa l-au urcat într-o maşină, l-au dus într-o fîșie forestieră din preajma satului, unde l-au maltratat şi amenințat că în caz că nu le va transmite 17500 de euro, vor avea de suferit apropiaţii acestuia.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigații, bănuiţii au fost identificaţi, fiind stabilite şi perchiziţionate imobilele amplasate în municipiile Chișinău și Bălți în care aceştia locuiau, și în care erau maltratate victimele.

În urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate patru arme de model Baical 442, PSM, Revolver, cartușe, amortizor, telefoane mobile cu secvențe video cu matratarea altor victime, cartele SIM, cuțite, urme biologice și alte obiecte care demonstrează faptul comiterii de către aceştia a infracțiunilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0