Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Specialiștii insistă: Atenție mare la ceea ce puneți pe masa de sărbătoare

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaFrench hypermarket chain Carrefour
French hypermarket chain Carrefour - Sputnik Moldova
Abonare
Mare grijă la ce produse cumpărați și în ce condiții le consumați, astfel încât să nu ajungem de la masa de sărbătoare direct în secția de internare a spitalului

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. În preajma Revelionului, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vine cu unele sfaturi şi recomandări menite să protejeze consumatorii de riscul procurării şi consumului unor produse alimentare de proastă calitate sau alterate.

Astfel, ANSA recomandă ca atunci când procurăm produsele alimentare să verificăm data fabricării şi termenul de valabilitate al produsului, dar şi aspectul acestuia. Totodată, trebuie să citim cu atenție lista ingredientelor, pentru a ne convinge că acestea sunt sănătoase.

Покупатель в одном из магазинов. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Specialiștii avertizează: Nu procurați aceste produse pentru masa de sărbătoare!

Specialiștii mai recomandă să verificăm dacă este respectată temperatura la care trebuie depozitat produsul alimentar in magazin.

ANSA avertizează să nu cumpărăm alimente din locuri neautorizate. Mare atenție și la produsele culinare gata pentru consum, al căror termen de valabilitate este limitat (salate, pârjoale, prăjituri, etc.). Acestea trebuie să fie insoţite de informaţii suplimentare (ora la care a fost gata preparatul).

La fel de importantă este și păstrarea ulterioară a produselor alimentare, în condiții casnice. Între altele, trebuie să asigurăm temperaturile indicate de către producător. În caz contrar, există riscul ca produsul respectiv să devină nociv. Este importantă și durata păstrării alimentelor, dar și cât timp sau aflat acestea pe masa de sărbătoare.

Fluxul de știri
0