Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Românii iau cu asalt piețele și magazinele din Chișinău

© SputnikPiață
Piață - Sputnik Moldova
Abonare
Românii au luat cu asalt piețele și magazinele din Republica Moldova pentru a-și face cumpărături pentru sărbătorile de iarnă

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. Românii au luat cu asalt magazinele și piețele din Republica Moldova, unde prețurile sunt mai mici, pentru a-și face cumpărături pentru sărbătorile de iarnă. Un reportaj la acest subiect a fost realizat de postul de televiziune Antena 1. O astfel de formă de turism a devenit deja o adevărată tradiție.

Покупатель в одном из магазинов. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Specialiștii avertizează: Nu procurați aceste produse pentru masa de sărbătoare!

Potrivit Antena 1, carne, lactate, miez de nucă, usturoi sunt pe lista celor care vin la Chișinău, unde prețurile sunt mai mici.

Românii ar prefera să-și umple coșurile pentru că în stânga Prutului prețurile ar fi mai mici, iar produsele sunt de o calitate mai bună.

"Cumpărăturile păstrează tradiţia de sărbători. Carnea de porc e cea mai vânată. Însă, pe listă sunt şi lactatele, miezul de nucă pentru cozonaci, fructele sau usturoiul care face minuni pentru cârnaţi şi piftie", afirmă realizatorii reportajului. 

În afară de aceasta, un interes sporit pentru români reprezintă celebrele bomboane și băuturi.

"Pentru ele, românii spun că merită să aşteptare cu orele, în vamă, la reîntoarcerea în ţară, se menționează în reportaj.

Fluxul de știri
0