Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peskov: summitul informal al CSI, o posibilitate de a face totalurile

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a comentat desfășurarea summitului informal al Comunității Statelor Independente

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. Summitul informal al Comunității Statelor Independente reprezintă un bun prilej de a face un schimb de opinii referitor la rezultatele președinției deținută de Rusia în această structură în anul 2017, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, în fața jurnaliștilor, fiind citat de RIA Novosti.

Președintele Igor Dodon și  Farit Muhametșin ambasador al FR în RM - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a confirmat participarea la summitul informal al șefilor statelor din CSI

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa la summitul informal al CSI. Totodată, la acest for vor participa președinții Azerbaidjanului, Ilham Aliev; Armeniei, Serj Sargsean; Belarusiei, Aleksandr Lukașenko; Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev; Kirghiziei, Sooronbay Jeenbekov; Moldovei, Igor Dodon; Tadjikistanului, Emomali Rahmon; Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev. În 2018 CSI va fi prezidată de Tadjikistan.

„Procesele de integrare în cadrul CSI și în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice rămân a fi printre prioritățile politicii economice externe a Rusiei. Președintele a vorbit despre acest lucru în repetate rânduri. Desigur, afară de aceasta, Rusia își încheie președinția în cadrul CSI în anul 2017 și astfel se va crea o oportunitate favorabilă de a face schimb de opinii referitor la rezultatele acestei președinții. Inițial, va avea loc întâlnirea informală propriu-zisă, după care șefii statelor vor continua discuțiile într-o atmosferă informală", a spus Peskov.

Fluxul de știri
0