Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova poți fi amendat la locul de muncă

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile Republicii Moldova au înăsprit sancțiunile acordate persoanelor care favorizează munca la negru

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Angajatorii din Moldova care vor achita salariile fără reflectarea acestora în evidența contabilă vor plăti amenzi de până la 75 de mii de lei. 

Sindicatele iau atitudine: au dezvăluit principalele deficienţe ale salarizării - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Oleg Budza: peste 80% dintre angajații din Moldova primesc salarii în plic

Potrivit Codului Contravențional al Republicii Moldova, achitarea salariului sau a altor plăți fără reflectarea acestora în evidența contabilă se sancţionează, pentru fiecare persoană identificată, cu amendă de la 20 de mii la 25 de mii de lei aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 50 de mii la 75 de mii de lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere și persoanei juridice.

Utilizarea muncii nedeclarate se sancţionează pentru fiecare persoană identificată cu amendă de la  5 mii la 7,5 mii de lei aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 12,5 mii la 17,5 mii de lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu amendă de la 17,5 mii de lei  la 25 de mii de lei aplicată persoanei juridice.

De asemenea, fiecare persoană fizică identificată că muncește ilegal va fi amendată de la 3 mii la 4,5 mii de lei, persoana cu funcție de răspundere – de la 7,5 mii de lei la 10,5 mii de lei și persoana juridică va primi o amendă care va varia între 10,5 mii de lei și 15 mii de lei.

 

Fluxul de știri
0