Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla în 2018 cu contractele colective de muncă

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaOameni de afaceri
Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Abonare
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a declarat anul 2018, anul contractelor colective de muncă

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Comitetul Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a declarat anul 2018, anul contractelor colective de muncă. Sindicatele susțin că, prin această decizie se urmărește creșterea rolului contractului colectiv de muncă ca instrument de bază de sporire a nivelului de protecție al drepturilor și intereselor social-economice și de muncă ale salariaților, membri de sindicat.

Рабочее место - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi modificări la Codul Muncii. Schimbări în procedura de concediere

A fost aprobat Planul de acțiuni pentru implementarea campaniei ”Contractul colectiv de muncă – garanția drepturilor tale”, care este axat pe trei obiective generale: sporirea rolului contractelor colective de muncă în asigurarea drepturilor și garanțiilor salariaților, membri de sindicat; consolidarea capacităților de monitorizare și evaluare a aplicării contractului colectiv de muncă; dezvoltarea imaginii și creșterea rolului Centrelor Sindicale Național-Ramurale în negocierea contractelor colective de muncă.

Sindicatele susțin că prin realizarea acestui Plan se țintește perfecționarea cadrului legal în ce privește reglementarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă, evaluarea situației vizând negocierea și încheierea contractelor colective de muncă, promovarea importanței, rolului acestora, consolidarea capacităților funcționarilor sindicali în procesul de negociere a contractelor colective de muncă.


Fluxul de știri
0