Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

AVERTIZARE: Pericolul din tatuaje. Iată de ce rişti să faci cancer

Abonare
Wolfgang Bäumler, profesor din cadrul Departamentului de Dermatologie de la Universitatea din Regensburg (Germania) consideră că tatuajele pot fi periculoase pentru sănătate - Află de ce

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Substanțele care se conțin în cerneala utilizată pentru tatuaje, poate provoca de la simple alergii până la cancer. Este concluzia profesorului Wolfgang Bäumler din cadrul Departamentului de Dermatologie de la Universitatea din Regensburg (Germania).

Studii recente au arătat că doar două treimi din cerneala utilizată pentru tatuaje rămâne în piele, restul se răspândește în corp.

“Ea migrează în sânge, în ganglionii limfatici, în organele interne și nimeni nu știe ce se întâmplă cu ea. Culorile folosite în cerneala pentru tatuaje trebuie să fie absolut insolubile în apă, pentru că numai în acest fel ele nu prezintă riscuri pentru sănătate”, mai spune Bäumler.

Impossible d'enfiler ou une étudiante de taille 44 vs H&M - Sputnik Moldova
Unele haine pot să provoace cancer: Ce trebuie să ştiţi

Nimeni nu ar răspunde afirmativ la invitația de a i se injecta sub piele câteva grame de substanțe utilizate la polizarea caroseriei autoturimului sau funingine produsă prin arderea țițeiului brut și, cu toate acestea, foarte multă lume își face tatuaje fără să știe că manopera constă tocmai în injectarea unor astfel de substanțe, scrie Deutsche Welle, citați de AGERPRES.

„Oamenii mai sensibili sunt afectați. Substanțele folosite pentru producerea tatuajelor pot duce la dermatită alergică. Deci sunt periculoase!”, a declarat dermatologul Vera Malcoci, citat de mednews.md.

Specialiștii dermatologi din Republica Moldova susțin că deocamdată nu s-au înregistrat complicații grave de pe urma tatuajelor, dar sfătuiesc cetățenii să le evite.

 

Fluxul de știri
0