Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Părintele Calistrat, despre adevărata semnificație a mesei de sărbători

© Facebook / Părintele Calistrat ChifaPărintele Calistrat Chifa
Părintele Calistrat Chifa - Sputnik Moldova
Abonare
În preajma Crăciului, părintele Calistrat de la mănăstirea Vlădiceni, de lângă Iași, a adresat un îndemn tuturor creștinilor și a explicat adevărata semnificație a mesei de sărbători

CHIȘINĂU, 22 dec — Sputnik, C.S. În una din ultimile sale predici, părintele Calistrat Chifan de la mănăstriea Vlădiceni din România, a adresat un îndemn creștinilor și a explicat adevărata semnificație a mesei de sărbători.

”…la final de post al Nașterii Domnului Hristos este un îndemn la bunătate, milă, iubire, dragoste și compasiune sufletească față de orice suflet sărac lipsit și oropsit de propria soartă în societatea hedonistă și rece de azi, unde Hristos ajunge doar brand sau simplu simbol, nu o realitate divină, nu Mântuitorul Lumii și a sufletelor noastre. Să-L rugăm pe Hristos să spargă inimile de piatră și să curgă din ele iubire, milă, bunătate”, scrie Părintele Calistrat pe pagina sa de Facebook.

Ieromonahul a explicat că masa de sărbători este o masă a bucuriei, masa dragostei, masa milostivirii, o masă duhovnicească.

”…noi, creștinii drept măritori, făcând sărbătorile frumoase prin brăduț, luminițe, hrană diversă, dulciuri și toate bucatele gustoase și parfumate, vinul dulce și licoros, facem imitația împărăției celei veșnice unde nu este durere, întristare, suspin ci bucurie și pace în Duhul Sfânt. Hrănind pe săracul umil, pe văduvă, pe pruncul sărac și abandonat, pe amărâtul fără masă ori acoperiș, în acest mod îl obligăm pe Domnul Hristos să mănânce cu noi la masa de Crăciun sau Anul Nou. În acest mod duhovnicesc de a vedea lucrurile, vom coborî "Împărăția lui Dumnezeu" la noi. Se va naște Hristos în casa noastră, inima noastră, sufletul nostru creștin-ortodox. Asta vrea Dumnezeu de la noi și de la împlinirea practică a Sfintei Evangheliei”, a punctat părintele.

Fluxul de știri
0