Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La ce să ne așteptăm? În SUA s-a dat liber la experimente cu virusuri mortale

© REUTERS / Olivia AclandJapanese Drug Draws Attention as Possible Ebola Treatment: Reports
Japanese Drug Draws Attention as Possible Ebola Treatment: Reports - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile americane au ridicat interdicția asupra manipulărilor cu agenți patogeni

CHIȘINĂU, 22 dec — Sputnik. Institutul Național pentru Sănătate din SUA a anulat interdicția asupra efectuării experimentelor cu virusuri mortale.

"Cercetarea este importantă pentru a ne ajuta să identificăm, să înțelegem și să dezvoltăm strategii și măsuri eficiente de profilaxie împotriva agenților patogeni care evoluează rapid, punând în pericol sănătatea societății", se spune în comunicatul institutului.

Autoritățile americane au interzis, în anul 2014, cercetările în cadrul cărora erau efectuate experimente cu virusul de gripă, sindromul respirator sever acut (SARS) și MERS. Interdicția a fost introdusă după ce în unele laboratoare de stat au fost identificate cazuri de manipulare necorespunzătoare a unor agenți patogeni potențial periculoși.

Activitatea cu aceste trei viruși vor continua în cazul în care experții vor decide că efectul benefic este mai mare decât riscul suportat, afirmă reprezentanții institutului.

"Avem responsabilitatea de a ne asigura că studierea agenților patogeni este efectuată în mod responsabil și că vom lua în considerație riscurile potențiale pentru securitatea biologică, a spus directorul institutului", Francis Collins.

Fluxul de știri
0