Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(FOTO) Descoperire uimitoare în Egipt: Arheologii au rămas cu gura căscată

© Photo : Ministerul Antichitatilor din EgiptMumie egipt
Mumie egipt - Sputnik Moldova
Abonare
Arheologii spanioli au făcut o descoperire uluitoare în apropierea orașului egiptean Luxor.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Arheologii spanioli au descoperit o mumie în apropiere de orașul egiptean Luxor, care are o vârstă de aproximativ 3000 de ani, transmite TOLOnews.

Arheologii au rămas uimiți când au constat că aceasta, după câteva mii de ani, este în "stare foarte bună".

Potrivit seeker.com, mumia a fost descoperită pe malul vestic al râului Nil, la o distanță de 700 de kilometri de sudul orașului Cairo, într-un mormânt de lângă Templul Milioanelor de Ani, templu care a fost construit de către faraonul Thutmosis III (1490-1436 î.Hr.). Acesta a fost al şaselea faraon al celei de-a 18-a dinastii, cea mai populară dintre toate dinastiile Egiptului.

Aceasta pare a fi corpul unui bărbat care purta numele Amenrenef, un servitor al unei case regale. Mumia se afla într-un sarcofag de lemn viu colorat. Amenrenef probabil că nu a trăit în perioada lui Thutmosis al III-lea, mormântul fiind datat în jurul anului 1.000 î. Hr.  Carcasa era acoperită cu decoraţii multicolore, reprezentând simboluri religioase printre care pot fi observate simboluri solare, zeiţele Isis şi Nephthys, precum și cei patru fii ai zeului Horus.


Fluxul de știri
0