Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație fără precedent făcută de președintele Senatului român despre Polonia

Abonare
Președintele Senatului din România, Călin Popescu Tăriceanu, și-a exprimat admirația pentru Polonia, pentru că știe să-şi respecte valorile, tradiţiile, independenţa şi suveranitatea, asta după ce Comisia Europeană a lansat procedura de sancționare a Poloniei.

CHIȘINĂU, 22 dec — Sputnik. În timpul ședinței Camerei Inferioare a Legislativului de la București, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat simpatia față de Polonia, într-o replică dată senatorului USR Radu Mihail, care a avansat temerea că România ar putea intra "în rândul țările iliberale, alături de Ungaria și Polonia".

Demonstracja przeciwko uchodźcom w Warszawie - Sputnik Moldova
Noul totalitarism: UE vrea sancționarea Poloniei. Vezi de ce

„Pentru mine, Polonia este o ţară care merită toată admiraţia, pentru că ştie să-şi respecte valorile, tradiţiile, independenţa şi suveranitatea. Nu am să fac comentarii în legătură cu ce decide Polonia, şi în mod suveran, Parlamentul", a replicat Tăriceanu.

Reamintim că, miercuri, Comisia Europeană a adoptat decizia de lansare a procedurii de sancționare a Poloniei pentru "abaterile de la normele democratice" prin realizarea reformei justiției. În special, e vorba de aplicarea articolului 7 al Tratatului cu privire la Uniunea Europeană, care ar putea însemna lipsirea Poloniei de drept de vot în Consiliul European. Decizia va intra în vigoare în cazul în care va fi aprobată de celelalte state-membre.

Fluxul de știri
0