Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Andrian Candu anunță reformarea Parlamentului. Câți angajați vor fi concediați

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului anunță inițierea reformei Parlamentului
Andrian Candu anunță reformarea Parlamentului. Câți angajați vor fi concediați

Președintele Legislativului, Andrian Candu, susține că inițiativa are scopul de a eficientiza cheltuielile prin optimizarea numărului de angajați.

Astfel, în urma reformării Legislativului vor fi concediați aproximativ 40% din angajați. Respectiv, cheltuielile vor fi micșorate cu circa 35 de milioane de lei.

„Astăzi am propus inițierea reformei Parlamentului. După reforma Guvernului, pe care o considerăm de succes, următoatea reformă instituțională pe care o propunem ține de Parlament. Scopul este ca reforma pe care o inițiem, începând de astăzi, este să aducă optimizare, eficiență și transparență în tot ceea ce înseamnă instituția Parlamentului. Vom face o optimizare a personalului — peste 40% și vom face o optimizare de peste 35 de milioane de lei. Este suma doar preliminară", a declarat Andrian Candu.

Amintim că reforma Guvernului a fost declanșată în vara acestui an. În cadrul acesteia, numărul ministerelor a fost redus de la 16 la 9.

Fluxul de știri
0