Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Performanță”, care i-ar putea băga pe niște sportivi la pușcărie

Арест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Trei sportivi de performanță au fost reținuți pentru comercializarea drogurilor

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik. Poliția a reținut trei sportivi de performanță care au creat o rețea de distribuire a drogurilor în localurile de agrement din Chișinău.

Trei suspecți, în vârstă de 21, 29 și 30 de ani, au fost reținuți de ofițerii Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău pentru comercializarea stupefiantelor. Toți trei sunt participanți la campionate internaționale de body-building.

Bănuiții au creat o rețea de distribuire a drogurilor în localurile de agrement din Capitală, fiind responsabili și de introducerea prin contrabandă a drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova.

La 8 decembrie, în adiacentul unei de sport din sectorul Botanica, au fost reținuți doi dintre suspecți, în momentul transmiterii unei cantități de 250 de pastile Ecstasy. Ulterior, au fost efectuate percheziții în automobile și la domiciliile acestora, dar și la clubul sportiv, unde unul din ei activa în calitate de antrenor. În urma perchezițiilor au fost depistate pastile de tip Ecstasy și bani proveniți din activitatea infracțională desfășurată.

Totodată, în sectorul Botanica al capitalei a fost reținută încă o persoană, care avea asupra sa pastile de tip Ecstasy. Acesta vindea pastilele clienților, inclusiv în locurile de agrement și cluburile de noapte. Suspectul mai are calitate de inculpat într-un alt dosar, află la examinare la Curtea de Apel Chișinău, fiindu-i incriminat comiterea unei escrocherii în anul 2015.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, oamenii legii au depistat peste 300 de pastile de tip Ecstasy și 30000 de mii de lei. În același timp, ofițerii au aplicat sechestru pe două automobile de lux de model BMW, care valorează aproximativ 20000 de mii de euro.

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 60000 de mii de lei, un comprimat fiind comercializat cu 200 de lei, iar în localurile de agrement — chiar și la prețul de 350 de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Amintim că, în luna august, oamenii legii au mai reținut un body-builder, tot pentru comercializarea pastilelor de tip Ecstasy. Ulterior, s-a aflat că era vorba de Anatolie Jalbă, medaliatul concursului de body-building „Mister Moldova 2016". El și-a recunoscut vina și la moment este cercetat în stare de liberate.

Fluxul de știri
0