Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi hackeri români au pus pe brânci sistemul de supraveghere din Washington

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaRansomware attacks global IT systems
Ransomware attacks global IT systems - Sputnik Moldova
Abonare
Doi români au băgat în sperieți Guvernul american după ce au spart 65 la sută dintre camere de supraveghere instalate pe străzile din capitala Statelor Unite ale Americii

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik. Guvernul american a acționat în judecată doi hackeri români care s-au infiltrat în sistemul de supraveghere al capitalei Statelor Unite, informează CNN.

Hackeri - Sputnik Moldova
Au fost reținuți 20 de hackeri care au virusat un milion de smartphone-uri

Săptămâna trecută a fost depusă o plângere penală la Curtea Federală de Judecată din Districtul Columbia. Guvernul american susține că cei doi hackeri români, care au acționat din afara SUA, au spart 65 la sută dintre camerele de supraveghere din oraș, adică 123 de camere din cele 187 instalate în Wasahington. Potrivit oamenilor legii, atacul informațional ar fi avut loc la începutul lunii ianuarie curent, pe parcursul unei perioade de patru zile.

Hackerii suspectați, Mihai Alexandru Isvanca și Eveline Cișmaru, au fost acuzați că au folosit computerele la care erau conectate camerele de supraveghere pentru a distribui viruși de tipul ransomware, prin e-mail.

Cei doi cetățeni români sunt acuzați de faptul că blocau calculatoarele victimelor, cu ajutorul softurilor malware, după care le cereau bani sau alte obiecte de valoare. Ei au fost identificați prin intermediul adresei de e-mail de pe care expediau mesaje de tip spam, unul dintre acestea se numea "Vând suflete" (vand.suflete@gmail.com).

Fluxul de știri
0