Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă în România: Focuri de armă, trase asupra unui microbuz din Moldova

© Photo : Facebook / Poliția RomânăPoliția Română
Poliția Română - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiști din trei județe au fost mobilizați după ce au primit semnalul că un microbuz din Republica Moldova a fost atacat cu focuri de armă și grenade pe un drum național din România

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnik. Polițiștii din trei județe din România, Cluj, Sălaj și Bistrița, au fost alertați după ce la serviciul de urgență 112 a fost înregistrat un apel cu privire la atacul comis asupra unui vehicul ce se îndrepta spre Republica Moldova, în care ar fi fost aruncată o grenadă și s-ar fi tras dintr-un pistol, anunță Evenimentul Zilei.

Reţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco - Sputnik Moldova
Societate
Trei studenți de la drept au jefuit un microbuz cu colete pentru cei din Italia

Incidentul a avut loc pe un drum național care trece prin Gâlgău, județul Sălaj. Inițial, procurorii și polițiștii au crezut că este vorba de o reglare de conturi sau un atac al vreunei grupări de rackeți din Republica Moldova.

Un tânăr a tras dintr-un pistol câteva focuri de armă în direcția microbuzului. După ce transportul a fost oprit la Dej, s-a constatat că între șoferul microbuzului și șoferul unui autoturism s-a iscat un conflict în trafic, iar cei din autoturism au aruncat câteva petarde înspre microbuz și au tras cu un pistol cu gaze. Potrivit polițiștilor, în autoturism se afla un șofer de 49 de ani, un tânăr de 23 de ani, care a tras cu pistolul și o femeie de 47 de ani.

Toți cei trei pasageri au fost reținuți pentru contrabandă — introducerea ilegală pe teritoriul României a unui pistol cu gaze și a 50 de gloanțe, precum și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit sursei citate, tânărul care a tras a mai fost inculpat anterior pentru infracțiuni cu uz de armă. Toți trei pasageri sunt cercetați în stare de control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Fluxul de știri
0