Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Remanierea Guvernului nu este văzută cu ochi buni de Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Игоря Додона с журналистами
Встреча Игоря Додона с журналистами - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării critică dur inițiativa coaliției de guvernare privind operarea unor remanieri la Guvern, calificând-o drept o ”aventură politică"
Remanierea Guvernului nu este văzută cu ochi buni de Igor Dodon

Deși a criticat schimbările care au loc la Guvern, Igor Dodon dă asigurări că va semna decretele cu privire la demiterea miniştrilor ce urmează să fie eliberați din funcție, însă nu va semna pentru numirea noilor membri ai Executivului.

„Eu voi semna demisia oricărui membru al acestui Guvern. În ceea ce ține de numirea unor persoane, aici sunt mai rezervat. Consider că unele dintre persoanele propuse sunt compromise. Pe parcursul anilor nu au demonstrat eficiență în activitatea lor, de aceea, imediat ce va veni demersul oficial din partea prim-ministrului, eu voi semna un refuz categoric", afirmă Igor Dodon.

Șeful statului nu a precizat cine sunt acele persoanele compromise, dar a subliniat că inițiativa PD va fi un eșec.

„PDM și guvernarea trebuie să-și asume responsabilitate pentru eșecurile care vor urma. Președintele nu va fi parte a acestor aventuri politice", a adăugat Igor Dodon.

Amintim că liderul PDM a anunţat marţi, 19 decembrie, iniţierea remanierii Guvernului de la Chişinău în scopul apropierii Executivului de cetățeni.

Vladimir Plahotniuc spune că își dorește în Executiv o echipă de tehnocrați, motiv pentru care șapte membri ai Cabinetului Filip vor pleca din funcție.

Fluxul de știri
0