Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou tip de antreprenoriat in Transnistria

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCU Tiraspol, the capital of Transdniestr
Tiraspol, the capital of Transdniestr - Sputnik Moldova
Abonare
Legislatorii transnistreni au operat modificări la Legea cu privire la patenta individuală de întreprinzător

TIRASPOL, 20 dec — Sputnik, Irina Leahova. În Transnistria, servicii de colectare și evacuare a deșeurilor menajere solide vor putea fi prestate în baza patentei de întreprinzător. Autoritățile legislative ale regiunii au operat modificări la legea cu privire la patenta individuală de întreprinzător. În felul acesta, documentul a fost completat cu un nou tip de activitate antreprenorială.

Vladimir Garaba - Sputnik Moldova
În Republica Moldova sunt depozitate mii de tone de deșeuri toxice

„În sate nu activează organizații specializate mari precum „Spețavtohoziastvo" sau „Spețzelionstroi". Ca urmare, gropile de gunoi apar peste tot, la întâmplare. Proiectul de lege are menirea să îmbunătățească situația ecologică și să-i susțină pe întreprinzători", a menționat Victor Guzun, președintele comisiei pentru dezvoltarea antreprenoriatului și industriei a legislativului local.

Deputații au susținut proiectul de lege, afirmând că acesta este deosebit de important pentru localitățile rurale unde evacuarea gunoiului constituie o problemă.

Fluxul de știri
0