Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul de acum un secol: Întoarcere în ”viitor”

© oldchisinau.comКишинев. Дом Поляка
Кишинев. Дом Поляка - Sputnik Moldova
Abonare
Noi mărturii din trecut - cum vedeau locuitorii Chișinăului viitorul orașului lor acum 100 de ani

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnik, Nicolai Costârchin. Examinând cu atenție vechile fotografii cu Chișinăul de altădată și citind impresiile martorilor oculari, ajungem la concluzia că, acum un secol, orașul nostru era destul de bine îngrijită și amenajat pentru acele vremuri.

Pe atunci, ca și acum, chișinăuienii se gândeau la viitorul orașului în care locuiau, făceau prognoze, se întrebau ce ar trebui să facă pentru ca acest centru administrativ al guberniei Basarabia să se dezvolte, devenind tot mai frumos și mai atractiv.

Iată un exemplu al acelor tendințe futuriste. În anul 1916 a fost tipărită cartea de adrese și informații al întregului Chișinău („Весь Кишинев") care includea o descriere a orașului nostru la acea vreme. Pe lângă faptul că a încercat să ilustreze pe scurt principalele atracții ale Chișinăului, autorul acestui îndrumar a așternut și câteva reflecții vizavi de viitorul orașului.

Astfel, autorul afirma că, pentru acele timpuri, Chișinăul era un oraș destul de bine amenajat, având 150 de mii de locuitori, fiind remarcabil prin Grădina Publică Alexandrov, Bulevardul Nikolai I, străzi largi inundate de verdeață, caldarâm din granit, case frumoase cu 2 — 3 etaje. În oraș apăreau tot mai multe construcții noi; străzile erau iluminate cu electricitate, prin oraș circula tramvaiul. Viitorul urma să fie unul strălucit, fără doar și poate, când o linie de cale ferată avea să lege Orheiul de capitală, când tramvaiul avea circule până la Vadul lui Vodă, fapt ce urma să apropie Chișinăul de râul Nistru, mai nota autorul acum un secol. Dacă adaogai la toate acestea condițiile naturale prielnice, viile, este clar că orașul avea toate șansele să devină unul dintre destinațiile de vacanță din sud, spre care urmau să se îndrepte cei care locuiau în nord. 

Însă dezvoltarea Chișinăului a urmat un alt scenariu. Calea ferată până la Orhei nu a mai fost construită, la fel ca și linia de tramvai până la Vadul lui Vodă. În locul lor au apărut șosele asfaltate care, în principiu, s-au dovedit a fi mai eficiente.

În schimb, clima blândă și-a spus cuvântul: mulți ani la rând Chișinăul, la fel ca toată Moldova, cu livezile și sanatoriile sale, au găzduit sute de mii de locuitori de pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice, care veneau aici să se odihnească.

Cât de îmbrăcate/dezbrăcate erau femeile la plajă acum aproape 100 de ani — FOTO>>>

Doar că astăzi este puțin probabil ca Chișinăul să se poată mândri cu acel nivel de amenajare pe care i-l prezicea autorul anonim al cărții de adrese, cu mai bine de o sută de ani în urmă. Funcționarii din zilele noastre nu se grăbesc să pună în aplicare ideile predecesorilor. Deși, chiar și în condițiile actuale, cu eforturi comune și prin alocarea mijloacelor financiare necesare, orașul ar putea căpăta acel aspect care să-l facă atractivă pentru turiștii din întreaga lume, iar datorită acestora ar ajunge și bani haznaua Capitalei.

Fluxul de știri
0