Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia bloggerii ar putea fi calificați drept agenți străini

© Sputnik / Вадим АнцуповХакер
Хакер - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul de lege cu privire la sursele media calificate drept agenți străini nu se referă la bloggeri, însă în cazul în care aceștia reprezintă anumite mass-media și sunt finanțați din exterior, ei vor fi supuși acelorași sancțiuni, a declarat vicespicherul Dumei de Stat, Piotr Tolstoi

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnik. Un grup de deputați și senatori au prezentat în Duma de Stat proiectul de lege care prevede că mijloacele de informare în masă care sunt recunoscute în Rusia drept agenți străini trebuie să înființeze aici persoană juridică pentru a-și putea difuza producția.

Autorii proiectului de lege sunt vicespicherul Dumei de Stat Piotr Tolstoi, președintele comitetului Dumei de Stat pentru politica informațională, Leonid Levin, precum și membrii Consiliului Federației Andrei Klișas și Ludmila Bokova.

Tolstoi a menționat că, în principiu, bloggerii nu sunt examinați în contextul acestui proiect de lege, ci doar în cazul în care aceștia reprezintă anumite mass-media și sunt finanțați din afara țării.

Fluxul de știri
0