Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ai smartphone-ul ascultat? Iată cum poți verifica asta. Toate codurile AICI

© Photo : Sam AzgorМессенджер для смартфонов WhatsApp
Мессенджер для смартфонов WhatsApp - Sputnik Moldova
Abonare
Cu ajutorul câtorva coduri scurte, puteți afla dacă mesajele și informațiile de pe smartphone-ul dumneavoastră sunt protejate sau dacă sunteți spionat.

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. Publicația brightside.me a adunat cele mai utile și mai importante coduri pentru smartphone-uri într-un singur articol, împreună cu câteva instrucțiuni car pot fi utile pentru cei care sunt îngrijorați dacă sunt spionați.

*#21#

Cu acest cod puteți afla dacă apelurile și mesajele dumneavoastră sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări care au loc împreună cu numărul și informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului. Această funcție este folosită de obicei de către parteneri geloși sau de părinții care încearcă să-și protejeze copiii de spam ori criminali.

*#62#

Formați acest cod, dacă vă pare că nimeni nu vă poate contacta și doriți să aflați dacă apelurile și mesajele și datele sunt redirecționate. S-ar putea ca în acest caz apelurile vocale sa fie redirecționate către unul dintre numerele de telefon ale operatorului mobil.

##02#

Cu ajutorul acestui cod universal veți putea anula taote formele de redirecționare din telefon. Acest cod poate fi folosit înainte de a utiliza roaming-ul pentru ca să nu mai pierde-ți banii din contul dumneavoastră pentru apelurile care sunt redirecționate în mod implicit către mesageria vocală.

*#06#

Tastând acest cod, puteți afla numărul de identificare IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Este foarte important să știți acest număr pentru ca să puteți găsi telefonul în caz de furt. Locația sa este transmisa automat la operatorul de rețea atunci când este conectat, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită. Dacă cineva a aflat numărul IMEI al telefonului dumneavoastră, vă poate afla modelul și caracteristicile sale tehnice, făcându-vă vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

Codul lui James Bond

Exista unele coduri speciale cu ajutorul cărora puteți afla dacă există cineva care urmărește locația dumneavoastră. Pentru a determina dacă sunteți urmărit aveți nevoie de aplicația NetMonitor și să tastați unul dintre următoarele coduri:

  • pentru iPhone: * # 12345 # 3001 *
  • pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergeți la secțiunea UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info, și scrie toate numerele de sub ID — ul celulei. Acestea sunt numerele stațiilor de bază aflate în preajmă. Telefonul se va conecta în mod implicit la stația care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Revin-o la meniul principal și fă clic pe fila Informații MM, apoi pe servire PLMN. Notați numerele afișate mai jos de Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor două numere și a unui site obișnuit (a patra filă din stânga), puteți determina locația pe hartă a stației de bază la care telefonul este conectat.

Stațiile suspecte sunt în general cele mobile — acestea ar putea fi amplasate într-un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte și/sau în locuri în care acoperirea la internet este slabă. Dacă exista una dintre ele din apropiere, aparent fără nici un motiv logic, si telefonul dvs. e conectat la ea, atunci e posibil sa fiți urmărit-spionat.

Utilizați software Anti-Virus

Dacă utilizați Android, trebuie să verificați periodic telefonul de viruși. PlaceRaider este unul dintre cei mai periculoși viruși, care va pot infecta gadgetul. Dezvoltat de către experții americani, a fost menit să arate cât de vulnerabile sunt dispozitivele noastre. Odată ajuns într-un telefon, acest troian face o serie de fotografii ale zonei înconjurătoare, creează un model 3D al clădirii în care vă aflați, și ulterior profită de orice conexiune la Internet pentru a trimite datele pe care le-a acumulat, adăugând împreună cu ea toate datele de pe telefon și parolele.

Cum ne urmăresc Serviciile Secrete ale tuturor Guvernelor

Agențiile naționale de securitate aproape din toate statele lumii cooperează cu operatorii de telefonie mobilă, care oferă acces la informații cu privire la oricare dintre clienții lor cu condiția ca să aibă un mandat oficial. De obicei, companiile furnizează datele stocate în ultimele trei luni.

Dacă telefonul a fost exploatat de către o agenție de securitate, s-ar putea ca nici măcar nu vei observa acest lucru. În cazul în care un telefon face zgomote ciudate în timpul unei conversații, își pierde rapid puterea bateriei, se supraîncălzește sau în mod neașteptat repornește, acestea sunt indicii că ești ascultat.

Cum va puteți proteja de răuvoitori și de acțiunile de urmărire

Utilizați aplicații de mesagerie, care sunt complet închise pentru cei din exterior, cum ar fi Telegram, Chare, Wickr, or Signal.

Determinați ce informații le puteți face accesibile tuturor. Fiți foarte atenți atunci când postați fotografii ale copiilor. Nu instalați programe necunoscute pe telefon și urmăriți îndeaproape aplicațiile pe care le-ați instalat. Folosiți cât mai multe coduri de securitate ori de câte ori puteți. Nu faceți clic pe link-uri nesigure, și nu conectați telefonul la hot-spoturi suspecte „gratuite".
Numai operatorul dvs. de telefon mobil ar trebui să ofere vreodată servicii de urmărire, și acestea ar trebui să fie pornite numai cu acordul dumneavoastră explicit.

Paginile și aplicațiile care vă oferă posibilitatea de a afla locația altor persoane de regulă acționează cu intenții criminale. Fiți prudenți!

Fluxul de știri
0